پیشنهادمهندس فرهاد پورغاز به اعضای جدید شورای شهر (بخش اول)

ساخت وبلاگ

 

مهندس فرهاد پورغاز از شهروندان بندرترکمن ، به کاندیدای راه یافته به چهارمین دوره شورای شهر پیشنهاد تشکیل اتاق فکر ،كاتاليزوري براي توسعه و عمران شهر و روستا فکر را داد .

البته ضمن تشکر از توجه مهندس پورغاز به امر توسعه شهری و منطقه ایی - با مطالعات صورت گرفته برروی این طرح ،میشود گفت که در کنار توسعه همچنین نظارت مردمی بر عملکرد شورای شهر صورت میگیرد . که با توجه به عملکرد شورای شهر فعلی این امر ضروی بنظر میرسد.

 

اتاق فکر ،كاتاليزوري براي توسعه و عمران شهر و روستا

مقدمه :

تا این تاریخ چند دوره انتخابات درطیف های مختلف (ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس و شورای اسلامی شهرها و روستاها و ... ) برگزار شده و افراد متعددی بعنوان مدیران و تصمیم گیرندگان در سطوح کلان و جزئی انتخاب و در مسندهای مدیریتی براي توسعه چند جانبه کشور برنامه ریزی های مدون بصورت کوتاه مدت و بلند مدت بنام افق چشم اندازها و با فاز بندی چند ساله تهیه و تعریف كرده اند ودر حال اجرا مي باشند. مديران در تصميم گيريهاي استاني وكشوري برای تهيه وتدوین آن، از وجود مشاوران، نخبگان اقتصادی، سیاسی ،اجتماعي و غيره بهره می بردند تا بتوانند در تصمیم گیری ها ، تهيه طرح ها و تعريف اعتبارات و تخصيص رديف بودجه ها ، تمام جوانب را درنظر گرفته و آن را براساس معيارها و الگوهاي جهاني كارآمد، بررسي و تهيه نمايند و درصد خطا را در مرحله اجرا كاهش بدهند. ولی با این حال در مرحله اجرا خالی از کاستی و نقصان نمی باشد و چه بسا خیلی از پروژه های مبرم و ضروری برای یک منطقه و شهرستان تعریف نشده و اگر تعریف هم شده باشد به علت عدم پیگیری بصورت مسکوت و جزء پرونده های راکد در بایگانی ها در آمده است. که علت آن بیشتر بخاطر سوء مدیریت ها وعدم توجه به نیاز های اصلی ، پایه ای و زیرساخت ها و توجه نكردن به مبحث لجستیک (که مهمترین و اصلیترین مبحث جذب و استارت اولیه سرفصل سرمایه گذاریها میباشد) براي جذب و انجام سرمايه گذاريها در منطقه بوده ،از طرفي شناسایی نشدن استعدادها ، پتانسیل ها و توانمندی های موجود در منطقه جهت سرمایه گذاری و تعریف نشدن راه کاری برای تبدیل شدن این نقاط قوت از قوه به فعل ، و از طرفی عدم انعکاس این معایب و محاسن به مراکز اصلی تصمیم گیری، به خاطر عدم درك موضوع و عدم تعهد و نداشتن تخصص لازم در سطوح پایین مدیریتی بوده است.

مدیری میتواند توانمند و موفق باشد که از مشاوران متخصص و آگاه به مسائل و امور بهره ببرد. مديري كه جهاني بيانديشد و منطقه اي عمل كند. تنگ نظري را از خود دور كند و با تمام اعتماد به نفسي كه در خود دارد ، خود را بي نياز از همفكر و مشاور نداند و به آن عمل كند.

 

حضور مشاوران و افراد متخصص در کنار مدیران و تصمیم گیرندگان درسطوح پائین تر میتواند این کاستی ها را در صورت اجرا و نظارت و برنامه ریزی دقیق بر طرف نماید و در رفع کمبود ها و اولویت بندی طرح ها کمک شایانی بکند. حال برای اجرا و توسعه کشور و منطقه باید طرحهای جامع را در قالب برنامه و طرحی جامع و مدون ، با دیدگاه و معیار های جهانی و قابل توسعه و ایده آل تعریف ، بررسی و تنظيم شود و بصورت منطقه ای و جزء به جزء اجرا و عملی شود. برای تحقق این کاستی ها و تبدیل آن به محاسن در کنار مدیران شهری و تصمیم گیرندگان پایین دستی از افراد متخصص بصورت مشاور ، طراح و برنامه ریز كه به تمام مسائل شهري ، منطقه اي ، سياسي و اقتصادي كشور اشرافيت و آگاهي كامل داشته باشد در قالب اتاق فکر تعریف و پیشنهاد گردد. تا مدیران را در توسعه شهرها و روستاها در تمام جهات یاری و کمک نمایند.

 

اهداف  و وظایف:

 

1-     اتاق فکر یک تشکل غیر دولتی بمنظور هم اندیشی و برنامه ریزی و هدفمند کردن طرح ها در قالب شناسایی  استعدادها و توانمندیهای منطقه ای در کنار مدیران شهری

2-     شناسایی نقاط قوت ، ضعف و پتانسیل های سرمایه گذاری در شهرستان و منطقه تحت پوشش و پیگیری و شناسایی راه های تبدیل آنها از قوه به فعل و علاوه برآن ارائه طرح هایی که نیازی به اعتبار ملی یا استانی نداشته باشد و یا از محل درآمد شهرداریها نباشد (طرح های سرمایه گذاری خود محور و خود گردان)

3-     مشاوره ، ارائه طرح ها و پروژه های تحقیقاتی ، علمی و آموزشی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی در قالب اماکن توریستی ، صنعتی ،کشاورزی ،خدماتی و طرح های زیربنایی( زیرساخت ها و لجستیک) که نیاز اجرای سایر پروژه ها بوده و توجیه اقتصادی و جنبه کاربری عمومی داشته باشند

4-     شناسایی و مشخص نمودن شرکت مشاوره فنی و مهندسی توانمند جهت اجرایی کردن طرح ها و برنامه ها و سپس اولویت بندی آنها و ارائه به شورای شهر ، شهرداری و فرمانداری و نماینده مجلس جهت ارائه و طرح در سطوح کلان استانی و کشوری

5-     پیشنهاد و پیگری برای تشکیل واحد جلب مشارکت های مردمی  و واحد توسعه شهري در شهرداریها و فرمانداريها

6-      شناسایی افراد توانمند بومی ، استانی ،کشوری و خارجی برای سرمایه گذاریهای منطقه ای با توجه به طرح های تعریف شده

7-     فراخوان و دعوت عمومی برای ارائه طرح و ایده های توجیه پذیر و اقتصادی بکر و نو ( به بهترین طرح ها جوایز نفیسی در نظر گرفته شود )

8-     شناسایی استعدادها و توانمندی های شهر و تعریف طرح ها و پروژه ها در قالب این استعداد ها و توانمندیها برابر و در مسير چشم اندازها و برنامه هاي توسعه اي كشور (بطور مثلا : یکی از استعدادهای شهر بندرترکمن یک شهر توریستی است و آن را میتوان بصورت یک شهر تجاری و گردشگری تعریف نمود)

9-     ارائه طرح های آموزشی ،فرهنگی و اجتماعی و بهداشتی لازم جهت ارتقاء سطح دانش عمومی افراد جامعه

10-پیگیری طرح ها از تعریف تا اجرا و رفع موانع جهت صدور و اخذ مجوز های لازم برای اجرا

11- تعريف برنامه ها و طرح هاي مدون و جامع شهري براساس استعدادها و توانمنديهاي شهري و منطقه اي با فاز بندي چند دوره اي براساس عمر شوراها و مدت مديريت آنها و بتصويب رساندن بعضي از طرح ها در قالب طرح هاي ملي كه نيازمند اعتبارات ملي ميباشد و پيش بيني اين طرح ها جهت جذب وتعريف و تخصيص بودجه براي اجرا در بودجه هاي سالانه استاني و كشوري

 


 

دانلود...
ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 899 تاريخ : شنبه 1 تير 1392 ساعت: 15:48