سفرجنجالی جک استراو به ایران

ساخت وبلاگ

این مصاحبه جنجالی که دران به سفراین مقام سابق انگلیسی به ایران اشاره شده بود سراغاز مصاحبه های بعدی بود , همین امر باعث شد تا در شرایطی که سفارت این کشور در ایران عملا تعطیل است , زمزمه هایی مبنی بر رایزنی های پشت پرده برای اغاز ارتباط دوباره مطرح شود , بویژه که ماجرای حضور این مقام سابق در مراسم تحلیف روحانی نیز بر سرزبانها افتاد.
*** حضور جک استراو در مراسم تحلیف روحانی
مشاور حجت‌الاسلام روحانی از احتمال حضور «جک استراو» وزیر خارجه سابق انگلیس در فهرست مهمانان ویژه مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب و تلاش‌ها برای معرفی اعضای کابینه یازدهم در این روز خبر داد.
مرتضی بانک مشاور حجت‌الاسلام روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک تصریح کرد:امکان دارد آقای استراو که گفته می خواهد به ایران سفر کند در بخشی از مراسم های آینده [ مربوط به آغاز کار دولت یازدهم]حضور یابد و خبر داریم دولت انگلیس و کشورهای دیگر برای بخش دیگری از مسائل نیز اعلام آمادگی کردند که در رایزنی‌های مستقیم‌تر انجام دهند.

مشاور روحانی با اشاره به کاهش سطح روابط ایران با برخی کشورها به ویژه کشورهای همسایه و ضعف دستگاه دیپلماسی در این زمینه، تصریح کرد: راهبرد دولت یازدهم تعامل با دنیاست و می‌‌توان با بهبود روابط شرایطی فراهم کرد که حتی دولت‌های متخاصم رفتارشان را اصلاح کنند.

بانک با بیان اینکه آقای روحانی شخصا تجربه خوبی در این زمینه دارد تاکید کرد:‌ پیشبرد راهبرد تعامل کاملا در چارچوب منافع ملی صورت می‌گیرد و هرگز مصالح ملت در سایه تعامل و اعتدال دچار خدشه نخواهد شد.

**** بجای تهران به واشنگتن برود
درهمین راستا , سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه بهتر است وزیر خارجه اسبق انگلیس به جای سفر به تهران به واشنگتن سفر کند، گفت: مشکل اصلاً در ایران نیست بلکه مشکل در انگلیس و آمریکاست.
سیدحسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به خبر منتشره مبنی بر احتمال حضور «جک استراو» وزیر خارجه اسبق انگلیس در مراسم تحلیف حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور منتخب، اظهار داشت: هدف جک استراو از سفر به ایران با بهانه شرکت در مراسم تحلیف روحانی، این است که بیاید و با مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو کند تا بالاخره زمینه برای ادامه روند مثبت مذاکرات 1+5 و جمهوری اسلامی ایران فراهم شود، اما حرف ما به «جک استراو» این است که سفر او به تهران مشکلی را حل نمی‌کند، چون مشکل در لندن است.
وی با تأکید بر اینکه باید مشکل در انگلیس حل شود، افزود: وقتی دولت انگلستان به خاطر یک موضوع بین‌المللی سفارت خودش را در تهران تعطیل می‌کند و می‌رود و دوباره با حال زار بر می‌گردد و زمانی که یک اتفاقی در تهران می‌افتد که هیچ یک از مقامات جمهوری اسلامی ایران آن را تأیید نمی‌کنند، دوباره قهر می‌کند و درب سفارتخانه‌اش را می‌بندد، این موارد نشان می‌دهد که مشکل در ایران نیست.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: «جک‌ استراو» بهتر است در ابتدا اول مشکل خودشان را حل و به دولتشان این موضوع را تفهیم کند که بر خلاف عرف بین‌الملل عمل نکنند و چارچوب قواعد بین‌المللی را رعایت کنند، هر زمان دولت خودشان را متقاعد به این موضوع کرد، بعد به ایران بیاید، بنابراین آمدن وی به تهران مشکلی را حل نمی‌کند.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همیشه از مذاکره استقبال و پیشنهادات سازنده مطرح کرده است، گفت: ایران همواره خواهان روابط مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک با همه کشورهای جهان منهای رژیم اشغالگر قدس بوده است، چرا که ما اصلاً رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم.
نقوی با یادآوری اینکه مشکل در لندن و واشنگتن است، خاطرنشان کرد: «جک استراو» به جای سفر به تهران به واشنگتن سفر و آمریکایی‌ها را تفهیم کند که چرا لساناً می‌گویید ما آماده مذاکره‌ایم ولی عملاً دور جدیدی از تحریم‌ها را دنبال می‌کنید؟
*** از هول سفر جک استراو
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: رسانه‌های اصلاح‌طلب از هول سفر جک استراو و پیشنهاد ایجاد رابطه از سوی کشورهایی چون انگلیس و آمریکا توی دیگ نیفتند و بدانند که انگلیس خیری برای ما نداشته‌ است.
محمدکریم عابدی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: رسانه‌های اصلاح‌طلب باید این مسأله را مدنظر داشته باشند که به دنبال پیروزی آقای روحانی در انتخابات و پیشنهاد کشورهایی چون آمریکا و انگلیس برای از سر گیری روابط با ایران هول نشوند و از هول حلیم توی دیگ نیفتند.
وی با اشاره به چاپ عکس بزرگ از جک استراو (وزیر اسبق امور خارجه انگلیس) و پرداختن به خبر سفر وی به ایران به منظور دیدار با حسن روحانی در صفحه اول یکی از روزنامه‌ها افزود: این رسانه و سایر رسانه‌های اصلاح‌طلب باید بدانند که انگلیس کشوریست که در طول روابط خود با کشور ما در صدد چپاول اموال عمومی ما بوده و خیری در رابطه با این کشور برای ما نمی‌توان متصور بود.
عابدی اظهار داشت: پرداختن به سفر جک استراو برای سفر به ایران از سوی این رسانه‌ها بیانگر این مطلب است که در پس پرده، افرادی که در فتنه 88 نقش داشتند بستر را برای حضور و فعالیت استکبار در کشور فراهم می‌کنند.
***تلاش انگلیس برای بازگشایی سفارت
یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه جک استراو امروز یک فرد بیکار است که انواع خباثت‌ها را در مذاکرات هسته‌ای با کشورمان اعمال کرده است، گفت: شاید بتوان سفر وی به ایران را تلاشی برای بازگشایی سفارت انگلیس تلقی کرد.
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور کارشناس مسائل سیاسی درباره احتمال حضور جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس در مراسم تحلیف رییس‌جمهور منتخب اظهار داشت: سیاست قدرت‌های استکبار جهانی برای کشورهای دیگر از جمله کشور ما سیاست چماق و هویج است که گاهی به تهدید و گاهی به فریب روی می‌آورند.
ذوالنور تأکید کرد: اگر انگلیس می‌‌خواهد صداقت و خوشحالی خود را از روی کار آمدن روحانی به عنوان منتخب مردم نشان دهد راهش عدم کارشکنی در پرونده هسته‌ای کشورمان، کاهش و رفع تحریم‌های ظالمانه، عدم تقویت مخالفان جمهوری اسلامی و عدم مداخله‌گری در امور کشورمان است اما آنها برای تظاهر به حسن نیت به اقدامات کم هزینه اینچنینی روی آورده‌اند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه جک استراو امروز یک فرد بیکار است که انواع خباثت‌ها را در مذاکرات هسته‌ای با کشورمان اعمال کرده است، یاد‌آور شد: او از 3 وزیر اروپایی بود که در اجلاس سعدآباد شرکت کرد و گفت که اعتمادسازی کنید و در عین حال خواستار تعطیلی غنی‌سازی کشورمان شد و پذیرش پروتکل الحاقی شاه‌ بیت درخواست آنها از ایران بود.
وی به مواضع جک استراو در نشست پاریس اشاره و خاطر نشان کرد: آنها دوباره پس از 3 سال تعلیق از ما خواستند که اعتمادسازی کنیم در حالی که ما به آ‌نها گفتیم الان نوبت شما است اما از ما خواستند که تمام وسایل فرآوری اورانیوم را زیر نظر کارشناسان‌شان منهدم کنیم.
ذوالنور با یادآوری اینکه جک استراو به عنوان نماینده انگلیس یکی از پایه‌های اصلی و مؤثر مذاکرات هسته‌ای بود، تصریح کرد: خباثت‌های انگلیس قابل شمارش نیست اما وقتی فردی بیکار برای القای حسن‌نیت اظهار کمک کرده، در جمهوری اسلامی به روی هیچ مهمانی بسته نیست اما ما از نفاق کشورهای استکباری گله‌مندیم از این رو آمدن جک استراو هیچ اقدام مثبتی برای تعامل با دولت و ملت ما محسوب نمی‌شود بلکه حیله‌ای برای اعمال سیاست هویج است.
این کارشناس مسائل سیاسی به یادآوری تعطیلی سفارت انگلیس در ایران پرداخت و گفت: بریتانیا روباه پیر و مغروری است که سعی کرده خباثت خود را استمرار دهد و تاکنون اقدامی برای رفع این مشکل نکرده است اما شاید بتوان اقداماتی از این دست را زمینه سازی بازگشایی سفارت انگلیس تلقی کرد هرچند با وجود کارشکنی‌های دولت انگلیس باز بودن یا نبودن سفارت آنها خیلی مهم نیست و چیزی عاید جمهوری اسلامی نمی‌شود.
وی در پایان تأکید کرد: جمهوری اسلامی همواره سیاست تعامل با دنیا را دنبال کرده و هیچگاه در مشکلات پیشقدم نشده اما در عین حال برای دفاع از حقوق ملت خود در عرصه بین‌الملل یک رصدگری هوشمندانه‌ای دارد و هیچگاه زیر بار حرف زور نیز نمی‌رود.
*** اگر به معنای پذیرش اشتباهات باشد اشکالی ندارد
نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر آمدن «جک استراو» با پای خودش به ایران به منزله این است که می‌خواهند بگویند ما در گذشته اشتباه کردیم، اشکالی ندارد.

منصور حقیقت‌پور نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال حضور «جک استراو» وزیر خارجه اسبق انگلیس در مراسم تحلیف روحانی رئیس‌جمهور منتخب، اظهار داشت: انگلیسی‌ها دارای پیشینیه بدی در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هستند و خطاهای بزرگی در رابطه با ملت ایران انجام دادند.
وی افزود: اگر آمدن «جک استراو» با پای خودش به ایران به منزله این است که می‌خواهند بگویند ما در گذشته اشتباه و خطا کردیم، اشکالی ندارد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد: بحث ما با دنیا همین است، همین الآن 118 نفر در کنگره آمریکا هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها، در حال امضا کردن نامه‌ای هستند برای اینکه به اوباما بگویند با ایران با زبان دیپلماتیک صحبت و رابطه با جمهوری اسلامی ایران را اصلاح کند.
وی تصریح کرد: ما می‌گوییم با مردم ایران باید با زبان منطق صحبت کنید، با ملت ایران نباید با زبان زورگویی حرف بزنید، مردم ایران ملت بزرگ و با تمدنی هستند، ملت ایران قرن‌ها شاهد جنگ بودند، مردم ایران را جنگ نترسانید، در یک شرایط برابر با این ملت با تمدن مذاکره کنید، آمریکایی‌ها باید بدانند در مذاکره چیزی بیشتر از ایران ندارند و باید دست از توطئه و تحریم بردارند.
حقیقت‌پور همچنین گفت: اگر آمدن «جک استراو» به ایران این‌گونه تعریف می‌شود و به معنای این است که انگلیس در این سال‌ها اشتباه و در حق ملت ایران ظلم و خیانت کرده است،‌ اشکالی ندارد.
وی تأکید کرد: آنان باید بدانند نباید با ملت ایران با زورگویی صحبت کنند، نباید از موضع برتر با ملت ایران حرف بزنند، شرایط باید برابر و مساوی باشد و باید بدانند اگر جمهوری اسلامی ایران اراده‌ای بر تغییر در منظقه نداشته باشد، امکان ندارد بتوانند تغییری در عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین و ... ایجاد کنند.
منصور حقیقت‌پور در خاتمه خاطرنشان کرد: وقتی جک استراو با پای خودش بدون دعوت به تهران سفر می‌کند، به معنای آن است که ما را ببخشید، ما خطا کردیم.
***شرط مجلس برای سفر "جک استراو
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: مجلس اصل عدم دخالت انگلیس در امور داخلی ایران و تغییر در سیاست‌های این کشور در مسئله هسته‌ای و تحریم‌ها را با حساسیت و دقت رصد می‌کند اما در نهایت درباره سفر جک استراو به تهران، دولت تصمیم‌گیرنده است.
علاءالدین بروجردی رئیس‌کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به درخواست "جک استراو" نماینده پارلمان انگلیس و وزیر خارجه اسبق این کشور برای سفر به تهران و تلاش‌ها برای احیای رابطه ایران و انگلیس گفت: ما در مجلس شورای اسلامی مصوب کردیم که سطح روابط ایران و انگلیس از سفیر به کاردار تنزل پیدا کند و در همین زمان با فاصله کوتاهی بعد از حادثه سفارت انگلیس در تهران، انگلستان تصمیم به قطع رابطه با جمهوری اسلامی ایران گرفت.
وی افزود: در واقع قطع رابطه از سوی انگلیسی‌ها صورت گرفت و جمهوری اسلامی ایران اقدام به قطع رابطه با انگلیس نکرد و امروز نیز انگلیس باید تصمیمی که گرفته است را جبران و موضعش را تغییر دهد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: هر زمان که انگلیس تصمیمی برای برقراری رابطه با ایران بگیرد، با توجه به اینکه ما در جمهوری اسلامی ایران تصمیمی درباره قطع رابطه نگرفتیم، این رابطه می‌تواند به وضعیت عادی خود البته در سطح کاردار ادامه پیدا کند.
بروجردی ادامه داد: با توجه به اینکه جک استراو یکی از نمایندگان پارلمان انگلیس است، اظهار علاقه وی برای سفر به تهران و شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب، گامی از طرف انگلیس برای تغییر تصمیمی است که در خصوص قطع رابطه با جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است. اگر این‌گونه باشد، فکر می‌کنم که منعی وجود نداشته باشد چرا که تصمیم مجلس شورای اسلامی قطع رابطه با انگلیس نبود.
وی با اشاره به عملکرد دولت انگلیس اظهار داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و انگلیس قبل و بعد از انقلاب با فراز و نشیب‌های زیادی مواجه بوده، اما مبنای رابطه به دلیل دخالت‌های این کشور در امور داخلی ایران توسط مجلس به کاردار تنزل پیدا کرد و با توجه به اینکه ما تصمیم به قطع رابطه نگرفته‌ایم، به نظر می‌رسد که انگلیس امروز به این نتیجه رسیده که تصمیم گذشته خود را تغییر دهد و اگر اینگونه باشد، می‌تواند به صورت طبیعی مسیر خود را طی کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در عین حال، اظهارات اخیر ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس از یک سو و اظهار علاقه جک استراو برای سفر به تهران از سوی دیگر، نشان‌دهنده پشیمانی انگلیس از تصمیم گذشته خود برای قطع رابطه با ایران است؛ احتمالاً آنها امروز علاقه‌مندند که تصمیم گذشته خود را جبران کند.
بروجردی همچنین خاطرنشان کرد: اصل عدم دخالت انگلیس در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران و تغییر در سیاست خصمانه به خصوص در مسئله هسته‌ای و مسئله تحریم‌ها از نکاتی است که مجلس شورای اسلامی آن را با حساسیت و دقت رصد می‌کند و اگر انگلیس تصمیم برای بازنگری در روابط دو جانبه گرفته، حتما نسبت به این مسائل دقت لازم را داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا جک استراو برای سفر به تهران درخواست رسمی داده یا خیر؟ تأکید کرد: وی از چند ماه گذشته و از طریق منابع مختلف برای سفر به تهران اظهارعلاقه کرده بود اما هنوز نمی‌دانم که برای مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب دعوت شده است یا خیر؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: سفر جک استراو به تهران بستگی به تصمیم دولت دارد.
بروجردی در پاسخ به این سوال که آیا جک استراو برای سفر به تهران نیاز به هماهنگی با مجلس ندارد، اظهار داشت: اگر وی برای حضور در مراسم تحلیف به تهران سفر خواهد کرد، باید با دولت و وزارت امورخارجه مکاتبه داشته باشد و نیازی به هماهنگی با مجلس ندارد.
***باید عذر خواهی کند
اقدامات ضدایرانی انگلیسی‌ها فراموش نمی‌شود/ انگلیس باید از مردم ایران عذرخواهی کند
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس، گفت: اگر انگلیس بخواهد به طور جدی در مراوداتش با جمهوری اسلامی ایران، تأثیرگذار باشد، باید در اولین قدم از گذشته خودش ابراز برائت و عذرخواهی کند.

حسین نجابت رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس ، با اشاره به احتمال سفر "جک استراو" وزیر پیشین امور خارجه انگلیس به ایران، گفت: به دلیل اینکه انگلیس خودش روابطش را با ما قطع کرده بنابراین، خودشان باید اقدام کنند. شاید در این فکر هستند که می‌خواهند سفارت‌‌خانه‌شان را در تهران فعال کنند و نیازمند مقدماتی هستند که یکی از این راه‌ها می‌تواند سفر جک استراو باشد.
وی در همین زمینه ادامه‌داد: جمهوری اسلامی ایران هم بارها اعلام کرده که هیچ‌گاه در قطع رابطه با هیچ کشوری جز اسرائیل و آمریکا نبوده است. از این سفر این‌طور ارزیابی می‌شود که وی به طور رسمی یک پیام به اینجا بیاورد که این موضوع خارق‌العاده‌ای نیست و موضوعی اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس تصریح‌کرد: زمانی که روحانی مذاکره‌کننده اصلی هسته‌‌ای بود، یکی از افرادی که با او مذاکره می‌‌کرد، جک استراو وزیر وقت امور خارجه انگلیس بود که با روحانی آشنایی دارد.بنده فکر می‌کنم که آن‌ها می‌خواهند این آشنایی را فعال کنند.
نجابت در ادامه اظهارداشت: اگر انگلیس بخواهد به طور جدی در مراوداتش با جمهوری اسلامی ایران، تأثیرگذار باشد، باید در اولین قدم از گذشته خودش ابراز برائت و عذرخواهی کند.
وی با اشاره به تاریخچه سوابق انگلیس در حافظه تاریخی ملت ایران اشاره کرد و افزود: انگلیس از زمان ملکه ویکتوریا که البته برخی از دولتمردان‌شان فکر می‌‌کنند که هنوز همان زمان است، به ضرر کل کشورهای جهان سوم و در حال توسعه اقدام می‌کردند و هنوز هم همان‌طور است.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس، افزود: ما سخنان بلر را که مانند عروسکی در دست بوش بود و بوش با کمک او به عراق حمله کرد را فراموش نمی‌کنیم. در صدور تمامی این قطعنامه‌ها که علیه ایران صادر شد، انگلیس به عنوان کارگزار کانادا، آمریکا و استرالیا، عوامل نقشه‌های آمریکا را پیگیری می‌کرد که باید از همه این‌ کارها اظهار برائت کند.
نجابت تأکید کرد: مردم در حافظه جمعی و تاریخی خودشان تصویر بسیار منفی و درستی از انگلیس دارند. انگلیس پشت بیشترین لطماتی بوده که در 20 سال گذشته به کشور ما وارد شده است. این کشور ابتدا باید اظهار برائت کرده و سپس ما هم مثل هر کشور دیگری ارزیابی سیاسی کرده و با آن‌ها تعامل داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: وقتی می‌گوییم این کشور باید اظهار برائت کند، یعنی اینکه باید از مردم عذرخواهی کند.یعنی آن‌ها باید بپذیرند که در کودتای 1332 و از زمان مشروطه به بعد همیشه در صحنه‌ها مقابل مردم و جمهوری اسلامی ایران ایستاده‌اند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس اضافه‌کرد: انگلیسی‌ها در حوادث جنگ در کنار صدام بودند و در فتنه 88 دقیقا روبروی ملت ایستادند.آن‌ها در همه جا بر ضد انقلاب بوده‌اند که این‌ مسائل باید شفاف شود.
نجابت در ادمه با تأکید بر اینکه تاکنون خیری از جانب انگلیس به ما نرسیده است، گفت: ما انتظار خیری از انگلیس نداریم. ما با کشورهای اروپایی تعامل داریم. همه آن‌‌ها در روزهای حساس در جبهه مقابل ما می‌ایستند، بنابراین ما انتظار خیری از آن‌ها نداریم.
وی در ادامه اظهارداشت: ما باید دیپلماسی فعال داشته باشیم که با هر کشوری که احترام متقابل را رعایت کرده و از موضع سلطه برخورد نکند، ارتباط برقرار کنیم. انگلیس هم یکی از همین کشورهاست.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس ادامه‌داد: انگلیس قدرت اول جهان و از قدرت‌هایی نیست که بتواند تأثیر فوق‌العاده زیادی بر روابط دیپلماسی دنیا داشته باشد. انگلیس در حد یک کشور اروپایی است. ما با هیچ کشوری مشروط بر اینکه آن‌ها روابط ارتباط متقابل، منطقی و احترام آمیز را رعایت کنند، قطع رابطه نکرده‌ایم و نمی‌کنیم.
نجابت افزود: "جک استراو" فعلا یک نماینده مجلس است و هیچ سمتی هم در دولت انگلیس ندارد، البته جزو حزب حاکم ائتلاف هم نبوده و در حزب کارگر قرار دارد که آن‌ها در اقلیت هستند.
وی تصریح‌کرد: آن‌ها هیچ اصول مستحکمی که به آن پایبند باشند، ندارند.گاهی اقداماتی انجام می‌دهند و بلافاصله اقدامی عکس آن انجام می‌دهند. انگلیسی‌ها منافع کوتاه‌مدت خود را می‌بینند، ما باید در موضع‌گیری‌هایمان دقت کرده و با هوشیاری اصول خود را رعایت کنیم. البته باید در برابر همه کشورهای خارجی این‌گونه باشیم.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس تأکید کرد: در روابط دیپلماتیک، عذرخواهی الزاماتی دارد که باید رعایت شود. اصل بر این است که آن‌‌ها به دنبال منافع خودشان هستند. وقتی در دنیای غرب کشوری قدم می‌گذارد، قطعا به دنبال منافع ما نیست.
نجابت در پایان خاطرنشان‌کرد: بنده معتقدم که ما باید یک نقشه جامع روشن و اصولی داشته باشیم و بر روی اصول خود بایستیم. هر کشوری که در این نقشه با ما همکاری کرد ما هم به تناسب با آن‌ها همکاری می‌کنیم. بعضی مواقع مسئولان ما دست و پا بسته هستند و ذوق‌زده می‌شوند که این‌طور نباید باشد.
 

 

دانلود...
ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : خون دل,عدالت خواهان ترکمن صحرا,طلبه سیرجانی,عدالتخواهان ,پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری , نظارت مردم برعملکرد مسئولین, تداوم,عملی راه شهیدانجک استر, نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 670 تاريخ : شنبه 29 تير 1392 ساعت: 1:48