مجتبی انوری گزینه نهایی استانداری گلستان شد

ساخت وبلاگ

بعد از دو ماه فعالیت رسانه ای مدعیان استانداری گلستان و گمانه زنی های متعدد مشخص شد که گزینه نهایی و قابل تامل با رویکرد اعتدال در استان گلستان مجتبی انوری است .

در این مدت نام های دیگری به زبان آمد . علی اصغر احمدی استاندار سابق گلستان گویا وزن خود را بالا برده و به کمتر از معاون وزیر قانع نیست . محمود ربیعی رئیس ستاد میر حسین موسوی در گلستان در سال 88 نیز از گزینه اصلی دور شده است .

در میان گزینه های بومی اخیرا نامی بیان شد که تا بحال به عنوان گزینه اصلی شهرداری گرگان مطرح بود و آن فرد قاسم حاج محمدی مدیر کل پشتیبانی وزارت ارشاد و رئیس شابق شورای شهر گرگان بود .

در این میان گفته شده رحمانی فضلی وزیر کشور انتخاب استاندار را منوط به تایید مجمع نمایندگان استان گلستان گذاشته و خبرهای رسیده حکایت از این دارد که نماینده دو شهر بزرگ استان بر روی مجتبی انوری تمرکز کرده اند .

از طرفی رصد اخبار داخل استان از رسانه های مختلف نشان می دهد که مجتبی انوری با توجه به اینکه بومی هم نیست اما اوضاع خوبی دارد .

انوری تنها گزینه استانداری گلستان است که به ارائه برنامه های خود پرداخته و نشان داده که برای توسعه استان برنامه دارد .

اما مجتبی انوری کیست ؟

مجتبی انوری ازمتخصصان و صاحب نظران برجسته در آسیب شناسی توسعه کشور به شمار می رود . تاکنون چندین جلد کتاب و ده ها مقاله از ایشان چاپ و منتشر شده است . تحلیل ها و پیش بینی های جالب ایشان در کتاب " اگر رییس جمهور باشم " ( رییس جمهور آینده ایران کیست ؟ ) که دربهمن ماه سال ۱۳۹۱ چاپ شده ، در خور توجه است . کتاب آماده چاپ آقای انوری تحت عنوان " آسیب شناسی توسعه در ایران ( از امیرکبیر تا امروز ) به رویکردها و رهیافت های توسعه در ایران می پردازد .

دکتر انوری از طراحان پروژه طلای سبز در ایران و در حال حاضر مجری احداث نخستین طرح احداث مجتمع پالایشگاهی طلای سبز در ایران می باشند . تجربه های مفید و ارزنده ایشان در دستگاه ها و نهادهای حکومتی و بخش های صنعتی و کشاورزی و بویژه انرژی های نو گویای دیدگاه های کلان شان در مسیر توسعه ملی کشور است .

انوری یکی از گزینه های احتمالی سکانداری استانداری گلستان می باشد.

فقر و محرومیتی که در زیر برگ های سبز استان گلستان پنهان شده ، حاکی از توسعه نیافتگی و فقر اقتصادی در این استان است . امکانات و مواهب خدادادی  ، وجود اقلیم های متعدد و متنوع و شرایط کشت برای بیش از ۷۰ محصول کشاورزی ، پتانسیل ها و استعدادهای بالقوه موجود در استان گلستان و در کنار آن  محرومیت ها و بحران بیکاری ، روشنگر آن است که این استان دچار سوء مدیریت شده است . وضعیت موجود شایسته مردم فهیم و شریف این استان نیست .  استان گلستان را می توان به یک قطب کشاورزی ، دامپروری ، صنعتی ، گردشگری و گذرگاه بین المللی تبدیل کرد .

مدیران استان گلستان همواره به مزیت های نسبی و مواهب طبیعی مباهات می کنند و نتوانستند این مزیت را به فرصت تبدیل کنند . مزیت نسبی در دنیای امروز به تدریج کم اهمیت شده است . مزیت اساسی در استفاده بهینه از منابع ، فرصت سازی ، تولید فکر ، کارآفرینی ، فناوری نو ، تولید ملی ، و بهره وری است . مهم آن است که مزیت خلق کنیم ، نه به مزیت های طبیعی مباهات کنیم . کلید توسعه استان گلستان ، کارآفرینی است .

برنامه های کلی پیشنهادی در زمینه های : سیاست کلی نظام ، اعتماد سازی ، تصمیم گیری ، صنعتی ، کشاورزی ، فقرزدایی و محرومیت ، کارآفرینی ، سرمایه گذاری ، تعامل و همفکری ، اثربخشی نظام اداری ، بازرسی و نظارت ، قومیت ها و ترکیب جمعیتی ، تدوین استراتژی توسعه ، گردشگری ، بیابان زایی و ... به طور فهرست وار به شرح زیر است .

برنامه های پیشنهادی ( ۶۰ برنامه ) :

۱- سرلوحه قرار دادن برنامه ها براساس سیاست های کلی نظام مصوب مقام معظم رهبری مد ظله العالی

۲- اعتماد سازی مردم شریف استان گلستان نسبت به دولت جناب آقای دکتر حسن روحانی

۳- تصمیم گیری برمبنای خردجمعی ( رویکرد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران )

۴- ارتقای صنعتی استان گلستان از رتبه بیست و هشتم به دوازدهم ( از ۳۱ استان در تقسیمات کشوری ، به ترتیب استان های لرستان، کهکیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان رتبه ۲۹، ۳۰ و ۳۱ را به خود اختصاص داده اند ).

۵- برنامه ریزی جامع برای الگوی کشت استان ( متاسفانه استان گلستان با بیش از ۷۲۰هزار اراضی کشاورزی ، فاقد الگوی کشت است ).

۶- تقویت زیرساخت های مناسب در تولید بخش کشاورزی  بویژه صنایع تبدیلی و ایجاد انگیزه برای جذب و توسعه سرمایه گذاری به منظور سودآوری اقتصادی این بخش.

۷- تامین امنیت غذایی با تکیه به تولید محصولات کشاورزی و دامی و  حمایت از تولید و صادرات محصولات دارای مزیت نسبی در استان

۸- خارج شدن استان از فهرست " استان های محروم " ( استان گلستان جزو ۸ استان محروم ایران  و در رتبه سه تا مانده به آخر از نظر محرومیت قرار دارد ).

۹- ترویج و تقویت فرهنگ کار و کارآفرینی و کاهش نرخ بیکاری در استان گلستان . ( شایان ذکر است که در حال حاضر نرخ بیکاری استان بین ۲۴ تا ۳۴ درصد  و در بعضی نقاط بالای ۵۰ درصد برآورد شده است  ؛ در صورتیکه در سند برنامه استان گلستان در سال ۱۴۰۴ شمسی ، نرخ بیکاری ۲۰ درصد پیش بینی شده است ) . افزایش نرخ بیکاری در استان گلستان بویژه برای لایه های پایینی و جوانان نگران کننده و به یک بحران و چالش اساسی تبدیل خواهد شد .

۱۰- تدوین و ارایه بیش از ۴۰ طرح و پروژه کشاورزی و صنعتی در حوزه های انتخابیه استان گلستان شامل :  ( گرگان و    آق قلا  )، ( گنبد کاووس ( کردکوی ، بندرگز ، بندرترکمن و گمیشان ) ، ( رامیان و آزادشهر ) ، ( علی آباد کتول )،         ( مینودشت ، گالیکش ، کلاله و مراوه تپه ) به منظور جذب و جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی ، اشتغالزایی پایدار و ارتقای رتبه صنعتی استان گلستان .

۱۱- تعامل و همفکری سازنده با نمایندگان محترم  استان در مجلس شورای اسلامی

۱۲- حضور فعال و پیگیر در رفع مشکلات حوزه های انتخابیه نمایندگان مردم شریف استان

۱۳- تعامل و همفکری سازنده با مقامات امنیتی استان گلستان به منظور بالا بردن ضریب امنیتی استان

۱۴- احترام به جایگاه و منزلت بزرگان و پیشکسوتان استان گلستان و قدردانی از چهره های ماندگار

۱۵- تعامل و همفکری سازنده با مدیران اجرایی استان گلستان

۱۶- ظرفیت سازی و استفاده از مدیران شایسته و کارآمد و نیروهای بومی

۱۷- استفاده بهینه از نیروهای دانشگاهی ، متخصص و کارآفرین

۱۸- پیشگیری از مهاجرت نیروهای متخصص و بویژه جوانان از استان گلستان

۱۹- پاسخگویی و ارایه آمارهای واقعی به مردم شریف استان

۲۰- الگو شدن استان گلستان ( از نظر رهیافت های توسعه و اشتغال و انتقال دانش فنی پروژه ها به سایر استان ها )

۲۱- ترویج فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش های اسلامی و ارج نهادن به سرمایه های انسانی و اجتماعی

۲۲- پرهیز از تنگ نظری و نگرش های سلیقه ای و غیرحرفه ای به منظور جذب نیروهای کارا و توانمند

۲۳- تخصص گرایی ، تجربه و شایسته سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقای مدیران استان

۲۴- توجه به مناطق توسعه نیافته و محروم و زمینه سازی در جذب و نگهداری نیروهای متخصص

۲۵- توجه به اثربخشی و کارایی در روش های اداری به منظور تسریع و تسهیل خدمات کشوری

۲۶- استفاده از نیروهای شایسته موجود در بدنه استانداری ؛ بویژه به کارگیری کارمندان باتجربه  در بخشداری ها

۲۷- انتخاب فرمانداران با تعامل و همفکری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

۲۸- تقویت بدنه تخصصی و کارشناسی استانداری بویژه در امور برنامه ریزی،  اقتصادی و سرمایه گذاری

۲۹- استفاده از نیروهای باتجربه و کارآمد تحت عنوان مشاور در بخش های : اقتصادی ، صنعتی  و کشاورزی، اجتماعی ، فرهنگی و امنیتی

۳۰- شناسایی آسیب ها و چالش های اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و امنیتی با همکاری دست اندرکاران و مدیران ذیربط به منظور کاهش تهدیدها و افزایش فرصت ها

۳۱- اهتمام به پیشگیری از وقوع جرم و جرایم ناشی از فقر اقتصادی با دستگاه های قضایی و امنیتی استان

۳۲- ارتقای امنیت اجتماعی و اهتمام به اجرای سیاست های کلی مبارزه با مواد مخدر و کنترل ناهنجاری ها

۳۳- اهتمام به توسعه ورزش و مراکز ورزشی به منظور بهداشت جسمی و روحی و کسب موفقیت های کشوری

۳۴- پیگیری سیاست های کلی پدافند غیرعامل به منظور کاهش آسیب پذیری ، ارتقای پایداری ملی ، و تسهیل مدیریت بحران در استان

۳۵- کارآمد کردن سیستم بازرسی و نظارت به منظور پیگیری و مطالبات قانونی مردم شریف استان گلستان

۳۶- ایجاد اتاق فکر در استانداری به منظور تعامل و همفکری با نخبگان ، کارآفرینان ، متخصصان ، صاحبان صنایع ، سرمایه گذاران ، فرهنگ دوستان ، فرهیختگان ، اقلیت های مذهبی و قومیت ها

۳۷- احترام و رسیدگی به حقوق اقلیت ها و قومیت ها در استان گلستان برابر قانون اساسی

۳۸-حذف بوروکراسی اداری در جذب سرمایه گذاری در مسیر توسعه ملی استان گلستان و تشویق بانک ها به حمایت از طرح ها و پروژه های سود آور

۳۹- حمایت و تشویق  از سرمایه گذاری بخش خصوصی و تعاونی در فعالیت های اقتصادی استان برابر سیاست های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی

۴۰- بهره وری منابع انسانی براساس ترکیب جمعیتی استان

۴۱- جلوگیری از فرصت سوزی به منظور استفاده از استعدادهای بالقوه و تبدیل تهدیدها به فرصت ها

۴۲- شفاف سازی و نظارت بر بودجه و نطام مالی بدنه اجرایی استان به منظور پیشگیری از فساد مالی ،  تضییع منابع ،  جلوگیری  از اسراف و سوق دادن منابع مالی در جهت تولید و کارآفرینی

۴۳- تدوین استراتژی توسعه استان گلستان ( استان گلستان ، فاقد استراتژی توسعه مبتنی بر منابع و موقعیت خاص جغرافیایی است . به همین دلیل همواره دچار سوء مدیریت و تصمیم گیری های غیرکارشناسی و مقطعی شده است . استراتژی استان گلستان با همکاری گروهی از نخبگان و صاحب نظران تدوین می گردد . ( خلق مزیت های جدید و استفاده بهینه از مزیت های نسبی محور استراتژی توسعه استان است . )

۴۴- ایجاد شرکت های تعاونی در مناطق روستایی و مرزی استان به منظور به کار گیری نیروهای محلی

۴۵- احداث سایت های گیاهان دارویی و گلخانه ای در مناطق مستعد استان

۴۶- ایجاد مجتمع های رفاهی – تفریحی برای جلب گردشگران ، بویژه مسافران و زائران حضرت امام ( رضا )

۴۷- پیگیری ، رفع مشکلات و تقویت زیرساخت های گردشگری استان به منظور جلب گردشگران و رشد اقتصادی و ایجاد فرصت های جدید شغلی

۴۸-ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در منطقه اترک به منظور همکاری های اقتصادی  بازرگانی با کشورهای آسیای میانه

۴۹- حمایت از صنایع دستی استان بویژه صنایع دارای محتوای فرهنگی و هنری و گردشگری  و اشتغالزایی بانوان در مناطق روستایی

۵۰-  همکاری های مشترک فنی – اقتصادی با کشورهای منطقه و صادرات محصولات تولیدی استان گلستان

۵۱-  توسعه صنعت شیلات و بهره وری بهینه از ظرفیت های بالقوه موجود و ایجاد کارخانه بسته بندی محصولات دریایی به منظور تامین نیازهای داخلی و صادرات با ارزش افزوده بالا

۵۲- پیگیری و برنامه ریزی به منظور پیشگیری از خطر افزایش بیان زایی در استان گلستان ( بیش از ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان در معرض خطر  گسترش بیابان است )

۵۳- برنامه ریزی جامع برای بهبود وضعیت مسکن بویژه در مناطق روستایی و آسیب پذیر از سوانح طبیعی

۵۴- پیگیری جدی و برنامه ریزی به منظور برخورداری از تحصیل در سطوح دبستان ، راهنمایی و دبیرستان در کلیه نقاط استان گلستان

۵۵- احداث پارک های فناوری و پژوهشی به منظور تقویت روحیه علمی – پژوهشی دانش پژوهان جوان

۵۶- کمک در جهت بالا بردن سطح علمی دانشگاه های استان و تقویت بخش های پژوهشی کاربردی

۵۷- پیگیری جدی به منظور ساماندهی وضعیت نامطلوب بهداشت و درمان استان و بهره مندی کلیه نقاط استان از خدمات درمانی

۵۸-حفظ  میراث تاریخی ، مذهب ، فرهنگی و باستانی  و برگزاری همایش های بین المللی در استان گلستان

۵۹- پیگیری و حل سریع مشکلات پتروشیمی گلستان ( این طرح از مصوبات سفر استانی دولت نهم در سال ۸۴ می باشد  که پس از گذشت ۸ سال ، پیشرفت فیزیکی آن بسیار ناچیز  برآورد شده است )

۶۰-   پیگیری مشکلات پروژه بین المللی راه آهن گرگان – اینچه برون و رفع نواقص فراوان آن  ( در ساخت این مسیر استانداردهای بین المللی رعایت نشده است  و این پروژه در خرداد ماه سال ۹۲ زود هنگام افتتاح شده است . کارشناسان براین باورند که این پروژه نیمه تمام رها شده است )/ گلستان ما

دانلود...
ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : مجتبی انوری ,گزینه استاندار گلستان,استاندار دولت روحانی,معرفی استاندار گلستان, نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 699 تاريخ : دوشنبه 18 شهريور 1392 ساعت: 3:03