مسئولین ترکمنستان عمل کردند، ولی مسئولین ما فقط وعده دادند

ساخت وبلاگ

 

محمدعلى شاعرى استاندار وقت گلستان (  2بهمن 1384 به نقل از روزنامه ایران) وى تصريح كرد: تبديل جزيره آشوراده به دهكده گردشگرى تأثير فراوانى در ارتقاى سطح معيشت مردم استان گلستان به مناطق ساحلى جزيره دارد و تجربه مديريت سازمان مناطق گردشگرى در تبديل جزيره كيش به يكى از زيباترين مناطق كشور و جذب گردشگران و مسافران فراوان به آنجا كه توأم با فضاى نشاط بوده، بهترين الگو براى احياى جزيره بر پايه موازين زيست محيطى است.

استاندارگلستان، ضمن اشاره به اين مسأله كه بيشتر موانعى كه در سال هاى گذشته بر سر راه احداث دهكده گردشگرى آشوراده ايجاد شده در نتيجه اختلافات بخشى و ناهماهنگى ميان برخى سازمان هاى دولتى بوده است، گفت: «در دوره مديريت جديد استان گلستان برآنيم با بهره گيرى از تجارب سازمان مناطق گردشگرى، جزيره آشوراده را به زيباترين منطقه گردشگرى كشور بدل كنيم و در اين راه از هيچ تلاشى فروگذار نخواهيم كرد. دولت جديد وعده هايى به مردم داده و در برآوردن وعده ها به عامه مردم مى كوشد و يكى از مهمترين مصاديق عمل به وعده ها در استان گلستان، بهره گيرى از قابليت ها و پتانسيل هاى منطقه كم نظير آشوراده است. ازاين رو، يقيناً يكى از مهمترين برنامه هاى من پيگيرى احداث دهكده گردشگرى آشوراده و حمايت از حضور سرمايه گذاران بخش خصوصى در اين منطقه است.

-------

·           به گزارش مهر، (  تاریخ مخابره : ۱۳۹۱/۱۰/۴  )همزمان با اولین سفر رئیس جمهور محترم و هیئت دولت به استان گلستان در سال 84، مطالعه امکان سنجی جزیره آشوراده انجام شد که در جلسه هیت وزیران به عنوان سایت گردشگری پیشنهاد و مورد تائید قرار گرفت و در سفر دوم ریاست جمهوری این منطقه بعنوان منطقه نمونه گردشگری تایید شد و در سفر سوم نیز تمامی اختیارات مربوط به جزیره آشوراده به استاندار گلستان تفویض شد و کارگروه زیربنایی وزارتخانه ای نیز تشکیل شد.

وسعت اولیه جزیره آشوراده حدود 1200 هکتار است و اکنون تنها 400 هکتار آن قابل استفاده و برنامه ریزی است.

 جواد قناعت استاندار گلستان نیز با بیان اینکه جزیره آشوراده از مهمترین دغدغه های دوران کاری اش در استان است، گفت: طرح گردشگری آشوراده با ملاحظات زیست محیطی اجرایی می شود و نقشه جانمایی سرمایه گذاری و حوزه نفون آن در سواحل تهیه شده است.

جواد قناعت با بیان اینکه در دهه فجر پروژه کلنگ زنی در استان نداریم گفت: طرح پروژه گردشگری آشوراده قبل از دهه فجر و یا ایام فجر امسال کلنگ زنی می شود.

 

به هرحال  جزیره باصطلاح گردشگری آشوراده  همچنان در سرگردانی   بسر میبرد

------

جواد قناعت استاندار گلستان' روز یکشنبه ( یکشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۰خبرگزاری ایرنا)اظهار داشت: این موافقت طی نشستی که با مدیران سازمان محیط زیست و مسئولان استانی در تهران برگزار شد، اخذ شد و مطابق با آن سعی می شود که طی دو ماه آینده، اولین کلنگ زنی طرح گردشگری جزیره آشوراده را داشته باشیم. وی گفت: براساس مقتضیات جزیره آشوراده، باید پروژه هایی در آن اجرا شود که طی جلسات متعدد با محیط زیست، منابع طبیعی، برخی سرمایه گذاران و مسئولان استانداری، بر روی آن توافق شده و سرمایه گذار بومی که علاقه مند به توسعه استان است، اجرای این طرح را بر عهده گرفته است

-----

يکي از مسافران اهل ايلام گفت: با توجه به قدمت و پيشينه اين جزيره و اسکله بندرترکمن پس از سال ها دوباره به اين منطقه سفر کردم و امکانات آن پايين تر از حداقل هاست.«نيما احمدي» افزود: درست است آلاچيق و کمپ براي اسکان موقت مسافران در اسکله احداث شده است اما وضعيت بهداشتي و سرويس هاي بهداشتي در حداقل ممکن قرار دارد.وي تصريح کرد: هيچ جاذبه اي جز زيبايي دريا وجود ندارد و تاکنون گلستاني ها نتوانسته اند از موهبت هاي خدادادي منطقه و قابليت هاي آن استفاده کنند. يکي ديگر از مسافران هم گفت: انتظار نداشتيم وقتي به جزيره مي رويم کيش در مقابلمان باشد اما انتظار هم نمي رفت در جزيره جز خرابه هاي ساختمان هاي دوره پهلوي کارکنان قدیم شیلات،و دیگر خانه هاي خالي از سکنه و خاک و ديگر هيچ در مقابل ديدگانمان باشد.«موسوي» افزود: به اعتقاد من امکاناتي که در جزيره آشوراده و بندرترکمن فراهم نشده در اثر بي توجهي مديران گلستان است

------

و اما در ترکمنباشی، «قربانقلی بردی‏ محمداف» رئیس جمهوری ترکمنستان در منطقه ملی گردشگری آوازه که از سال 2007 میلادی تا به امروز دولت این کشور برای توسعه این منطقه بیش از 2 میلیارد دلار هزینه و سرمایه گذاری کرده‏ است، حاضر شد و در مراسم افتتاحیه مجتمع تفریحی، گردشگری و سرگرمی موسوم به «یوپک یولی» (جاده ابریشم) متعلق به وزارت خارجه ترکمنستان شرکت کرد.

سپس رئیس جمهور ترکمنستان در این محل در مراسم افتتاحیه پنج مجتمع جدید متعلق به پنج استان این کشور و نیز افتتاحیه هتل پنج ستاره ای موسوم به «حاصل» نیز شرکت کرد.

در مجموع حدود 15 طرح شامل هتل، تأسیسات زیر بنای، رفاهی، عمرانی در منطقه ملی آوازه ترکمنستان با حضور رئیس جمهور این کشور افتتاح شدند.

منطقه گردشگری آوازه ترکمنستان که از سال 2007 کار ساخت و تجهیز آن آغاز شده، اکنون پس از گذشت هفت سال به منطقه‌ای جذاب برای گردشگران منطقه و سایر کشورها تبدیل شده است به‌طوری که از آن به عنوان نگین سواحل شرقی دریای خزر یاد می‌کنند.

دنیای امروز صنعت گردشگری یکی از مهمترین بخش‌هایی است که در اقتصاد هر کشور در زمینه اشتغال‌زایی و کسب درآمد می‌تواند تأثیرگذار باشد.

دولت ترکمنستان نیز با پیروی از اصل بی‌طرفی، ثبات پایدار اوضاع سیاسی، اجتماعی، توانمندی و ظرفیت‏‌های اقتصادی و برخورداری از ذخایر سرشار انرژی، با ارائه تسهیلات فراوان به ویژه در صدور ویزا، معافیت از مالیات، اختصاص زمین، تسهیلات اداری، ثبت شرکت و دریافت طرح، توانسته تعداد زیادی از شرکت‌های خارجی ساختمان‌سازی را برای مشارکت در ایجاد منطقه ملی گردشگری آوازه در ساحل دریای خزر جذب کند.

مساحت کلی مجموعه گردشگری آوازا پنج هزار هکتار است که 26 کیلومتر از ساحل دریای خزر را در برمی‏‌گیرد و قرار است پذیرای سالانه 80 هزار گردشگر داخلی و خارجی باشد.

در همین حال، احداث حدود 30 هتل و اجرای پروژه‌های مختلف در ارتباط با صنعت گردشگری، تفریحی، درمانی و ورزشی در منطقه آوازه، گواه بر گفته‏‌های فوق می‏‌باشد.

کارشناسان بین‏‌المللی صنعت گردشگری معتقدند که دولت ترکمنستان با سرمایه‏‌گذاری کلان قصد دارد در آینده منطقه ملی گردشگری آوازه را به یک منطقه آزاد گردشگری و تجاری در ساحل دریای خزر تبدیل کند.

فصل گردشگری ساحلی در ترکمنستان از اواخر ماه می شروع شده و تا ماه اکتبر و اوایل نوامبر ادامه دارد و گردشگران می‌توانند از امکانات 12 کیلومتر خط ساحلی این منطقه استفاده کنند.

همچنین دولت ترکمنستان به‌منظور ارتقا سطح و شهرت منطقه ملی آوازه، فرودگاهی بین‌‏المللی در این منطقه احداث و با اتوبانی به طول 26 کیلومتر به سواحل دریای خزر متصل شده است.

طبق برنامه توسعه قرار است در این منطقه بیش از 60 هتل در سطح جهانی احداث شود که تأسیسات ورزشی به ویژه مجتمع ورزش‌های زمستانی و مسابقات رشته‌های آبی نیز جز این برنامه می‌باشد.

با راه‌اندازی کامل مجتمع گردشگری آوازه توسط ترکمنستان در ساحل دریای خزر پیش‌بینی می‌شود، صنعت گردشگری ترکمنستان که در سال‌های اخیر با الگوبرداری از کشورهای خلیج فارس، ترکیه، کشورهای اروپایی، رشد چشمگیری را تجربه کرده ‏به یکی از ارکان اقتصاد این کشور تبدیل شود.

این درحالی است که تاکنون دولت ترکمنستان موفق شده است در این زمینه ده‌ها هتل مجلل پنج ستاره، فرودگاه بین‌المللی جدید و مجهز ترکمنباشی، نیروگاه برق توربین گازی به ظرفیت 254 مگاوات، مجتمع تصفیه آب آشامیدنی با ظرفیت 30 هزار متر مکعب و رودخانه مصنوعی هفت کیلومتری همراه با کافه، رستوران و محل بازی و تفریح در منطقه گردشگری آوازه را با مشارکت شرکت‌های خارجی به ویژه ترکیه احداث کند.

دست‌اندرکاران ایجاد این منطقه ملی گردشگری همچنین در نظر دارند، فضای سبز و گل و گیاه در مساحت یک هزار و 300 هکتار نیز ایجاد کنند و علاوه بر این ترکمنستان قصد دارد به‌منظور رونق صنعت گردشگری خود، اماکن و تأسیسات مدرن و مجهز ورزشی برای برگزاری مسابقات آبی و ساحلی بین‌المللی در منطقه ملی گردشگری آوازه ایجاد کنند.

تحول صنعت گردشگری ترکمنستان درحالی است که این کشور در مسیر جاده ابریشم (که آسیای دور را به اروپا وصل می‌کند) واقع است و مجاورت با دریای خزر، راه آبی کشورهای منطقه به دریای سیاه و امکان ارتباط با آب‌های گرم خلیج فارس و اقیانوس هند را از طریق ایران امکان‌پذیر کرده و در نتیجه مسئولان این کشور را به بهره‌گیری و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استفاده هر چه بیشتر از این امکانات است.

این منطقه در وحله اول بنابر گفته رئیس جمهور ترکمنستان، برای مردم و شهروندان و کودکان این کشور احداث می‏‌شود که احداث چند مجتمع مجهز ویژه تفریح، استراحت و درمان کودکان در منطقه آوازه گواه بر این گفته می‌‏باشد.

یک خانواده ترکمنستانی که به آوازه آمده بودند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفتند: ما کشاورز هستیم و با توجه به اینکه نصف هزینه‌های این سفر را اتحادیه اصناف کشاورزان پرداخت می‌کند ما تصمیم گرفتیم که قبل از آغاز فصل برداشت گندم به این منطقه آمده استراحت و تفریح کنیم.

سرپرست این خانواده تصریح کرد: ما از استان «لباب» ترکمنستان هستیم، برای من و اعضای خانواده‌ام دیدن دریا آن هم دریای خزر دل‌انگیز است.

با توجه به اینکه هم‌اکنون تنها فاز اول منطقه آوازه راه‌اندازی شده اما آن را به یک شهر جدید و مدرن ساحلی تبدیل کرده، در واقع به محل برگزاری نشست‏‌ها، همایش‌ها‏، نمایشگاه‏‌های بین‏‌المللی و مذاکرات سران کشورهای خارجی تبدیل شده‏ و هتل‌های موسوم به «وطنچی»،«نفتچی»، «کاروان»، «هزینه»،«آرزو»، «سردار» ، «قوت»، « برکت»، «حاصل»، «آرزو» و ... در فهرست هتل‌های جهانی ثبت شده‌اند.

این درحالی است که هر سال در منطقه آوازه سومین کنگره بین‏‌المللی صنعت گاز ترکمنستان با حضور بیش از 500 نماینده از حدود 60 کشور دنیا برگزار می‏‌شود و در حاشیه آن نیز قرارداد خرید و فروش گاز طرح تاپی بین کشورهای ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند در سطح وزرای نفت و گاز به امضا می‏‌رسد.

علاوه بر این چندی پیش همایش بین‌المللی صنعت گردشگری ساحلی در منطقه ملی گردشگری ترکمنستان موسوم به آوازه در غرب این کشور، با حضور مقامات عالی‌رتبه دولت ترکمنستان و نیز سفرا و دیپلمات‌های کشورهای خارجی مقیم عشق‏‌آباد برگزار شد.

رئیس جمهور ترکمنستان در پیامی به مناسبت افتتاح همایش بین‌المللی و نمایشگاه صنعت گردشگری ساحلی تأکید کرد: دولت ترکمنستان با تأسیس منطقه ملی گردشگری موسوم به آوازه، طرح جدید در راستای سازندگی، ساخت و ساز و توسعه در ساحل دریای خزر قرار داده است.

خاطر نشان می‌شود که کشور ترکمنستان در بخش غربی آسیای مرکزی قرار گرفته و وسعت خاک آن 488100 کیلومتر مربع می‌باشد و با کشورهای قزاقستان، ازبکستان، ایران، افغانستان، از طریق دریای خزر با روسیه و آذربایجان هم مرز است و امتداد اراضی آن از غرب به شرق 1100 کیلومتر و از شمال به جنوب 650 کیلومتر است.

دولت ترکمنستان در دوره پس از استقلال با توجه به شرایط اقتصادی موجود در جهت قطع رشته‌های وابستگی به مسکو و دیگر جمهوری‌های شوروی سابق گام برداشت و به پایه‌ریزی اقتصاد ملی کوشید.

دریای خزر گردشگری آوازه جشنواره المللی ترکمنستان فرهنگی ساحل دریای هنرمندان

 

 

دانلود...
ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : بندرترکمن,جزیره آشوراده,گردشگری,سرمایه گذار بخش خصوصی,درمقابل, منطقه گردشگری,آوازه, دریای خزر,ترکمنباشی, نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 2895 تاريخ : پنجشنبه 28 شهريور 1392 ساعت: 2:04