چرا ظریف با ویلچر در ژنو حضور پیدا کرد

ساخت وبلاگ

پایگاه عدالت خواهان گلستان نشستن وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی بر روی ویلچر در مذاکزات ژنو، موجب تعجب رسانه های بین المللی و همچنین، گرفتن پالس های نه چندان مناسب از طرف هیات ایرانی شد.

براساس این گزارش، اگرچه فعالیت دیپلماتیک در دولت یازدهم یکی از محوری ترین اقدامات آن طی دوماه اخیر ارزیابی شده و به کارگیری تعداد قابل توجهی از باتجربه های عرصه دیپلماسی این امید به وجود آورده بود که آنها، با اطلاع کافی از جزییات رفتار یک دیپلمات می توانند برخی مشکلات به وجودآمده را مرتفع نمایند، اما مسایل ایجاد شده طی این مدت و عدم توجه به ظرافت های این عرصه ی مهم و اثرگذار، امیدها را کمرنگ کرده است.

آنچه که مردان دپیلمات دولت براساس سال ها حضور در این عرصه باید کسب کرده باشند، این است که کوچکترین حرکت آنان در یک دیدار بین المللی، با خود پیام های مختلفی را به همراه دارد که در گذشته، راجع به این موضوع در همین پایگاه خبری مطلب منتشر شده است.



به عنوان مثال، نحوه ی دست دادن با طرف مقابل، چگونگی نشستن بر میز یا صندلی مذاکره، میزان لبخند و جدیت در حین مذاکرات، نوع نگاه، قدرت بیان جملات بدون لکنت و لرزش صدا، نحوه ی مواجهه با خبرنگاران و سوالات چالشی آنها و بسیاری مسایل دیگر، اگرچه شاید در نگاه یک فرد کم اطلاع نسبت به مسایل بین المللی کم اهمیت جلوه کند، اما برای یک دیپلمات باتجربه، جزو ضروریات محسوب می شود.

شیخ حسن روحانی، به عنوان یک فردی که سال ها در مسایل بین المللی فعال بوده است، طی مدت اخیر در دیدار با مقامات مختلف تلاش کرده است قواعد رفتار یک دیپلمات را رعایت کند اما وزیر خارجه اش که باید بیشتر از رییس دولت بر دقت در این امور حساس باشد، متاسفانه در تحقق این امر موفقیت چندانی نداشته است.

تصاویر ذیل، برخی از تفاوت های رفتار این دو نفر را نشان می دهد.

دو تصویر ذیل، نحوه ی مواجهه مقامات ایران با مقامات کشورهای اروپایی را به تصویر کشیده است. به رعایت قواعد بازی توسط روحانی و عدم آن توسط ظریف دقت کنید. روحانی در دیدار با رییس جمهور فرانسه، دست خود را به اندازه ای مشخص جلو آورده است اما طرف مقابل، مجبور به درازکردن دست شده است. حال به نحوه ی دست دادن ظریف متمرکز شوید.

همچنین نوع لبخند روحانی و زاویه ی صورت او هنگام گرفتن عکس یادگاری را با نوع خنده ی ظریف و زاویه ی نگاهش مقایسه کنید.





نمونه هایی از این دست طی دوماه اخیر فراوان وجود دارد که می توانید در اخبار مرتبط همین خبر در پایین صفحه بخشی از آنها را مشاهده نمایید.

اما اقدام اخیر ظریف در حضور با ویلچر در مذاکرات مهم با 1+5 در ژنو با واکنش های مختلف رسانه های بین المللی روبرو شد.



در اینکه وزیر امور خارجه برای دفاع از منافع ملی در تلاش و تکاپوست، شکی نیست و با همه ی انتقاداتی که نسبت به برخی اقدامات نابجای وی وارد است، اما کوشش وی قابل تقدیر است و نیاز به حمایت داخلی دارد. همچنین، حضور وی در این مذاکرات با آن وضعیت جسمانی نیز نشان از تعصب او برای انجام خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد اما درباره ی این نحوه ی ظهور، نکاتی مطرح است.

همانگونه که در سطور بالاتر ذکر شد، کوچکترین رفتار یک دیپلمات در طرف مقابل ایجاد ذهنیت می کند و برهمان اساس، نحوه ی ادامه ی مذاکره را برنامه ریزی می نماید. حال، طرف های مذاکره کننده با هیات ایرانی، هنگام مشاهده ی وی بر روی ویلچر، با چه ذهنیتی دور میز مذاکره نشستند؟ آیا این نحوه ی حضور، قوت و قدرت هیات ایرانی را نشان می داد یا ضعف او را؟

این ذهنیت منفی در آن سوی میز زمانی بیشتر تقویت می شود که آنها علت اصلی این ویلچرنشینی و کمردرد آقای وزیر را از زبان خود وی شنیده اند. به عنوان مثال، خبرگزاری غربی رویترز گزارش داد که وزیر امور خارجه ایران به دلیل ناراحتی‌های فیزیکی که ناشی از خواندن تیتر یک روزنامه تندرو (کیهان) در داخل ایران بود، راهی بیمارستان شد!

ملاحظه می شود که فیس بوک بازی های ظریف، موجب شده طرف مقابل، آشکارا از جزییات علت اصلی کمردرد وی و نهایت ویلچرنشینی اش در حاشیه ی مذاکرات ژنو مطلع شوند.

ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : عکی,تصویر,گزارش,ظریف ,با ویلچر , ژنو, نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 1030 تاريخ : پنجشنبه 25 مهر 1392 ساعت: 17:03