واشنگتن پست: امیدی به خاتمی نیست؛ مشایی شاید

ساخت وبلاگ

سایت روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در یادداشتی از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 به عنوان مهمترین رویداد پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 یاد کرد.

 

واشنگتن پست نوشت: مردم ایران از نیمه ماه مارس و با آغاز سال نو ایرانی به تعطیلات نوروز رفته اند و تهران با چهره ای جدید و آرام روبرو شده است. اما از روز شنبه و با بازگشت مسافران نوروزی بار دیگر این شهر به تکاپو افتاد و در زیر سایه آغاز دور دوم مذاکرات آلماتی بین تهران و قدرت های جهانی و فارغ از نتایج سیاسی اقتصادی آن برای این کشور در اندک زمانی گروه های سیاسی فعالیت های خود را برای حضور و برگزاری انتخابات آغاز می کنند و چالش های بزرگی را برای تهران به وجود خواهند آورد.


این روزنامه در ادامه می نویسد: با صرف نظر از اینکه چه کسی می تواند پیروز انتخابات در روز 14 ژوئن(24 خرداد) باشد این مطلب مهم است که زمان تصدی محمود احمدی نژاد بر کرسی اجرایی به پایان خواهد رسید و در عرصه مذاکرات هسته ای نیز بعید به نظر می رسد که تا پایان انتخابات معامله خاصی صورت پذیرد و باید دید چه ساز وکاری پس از احمدی نژاد می تواند سر میز مذاکره حاضر و وارد معامله شود.

 

این روزنامه آمریکایی با اشاره به آمادگی حضور بیش از 20 چهره سیاسی در انتخابات نوشت: مهمترین گزینه های مطرح در انتخابات ماه ژوئن دو رئیس جمهور قبلی این کشور یعنی هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی هستند که هر دو از چهره های روحانی و گزینه های احتمالی اصلاح طلبان ایران به حساب می آیند، بر خلاف احمدی نژاد که وی به عنوان یک تهدید برای تسلط روحانیون در عرصه سیاسی به شمار می آید.

 

واشنگتن پست نوشت: در اردوگاه اصلاح طلبان خاتمی به عنوان گزینه ای است که بعید است بار دیگر خود را درگیر مبارزات انتخاباتی نماید چرا که تحلیل گران بر این باورند وی پس از دو دوره ناامید کننده ریاست جمهوری نتوانست انتظارات را برآورده نماید.

 

این روزنامه در ادامه با اشاره به تلاش احمدی نژاد برای مطرح کردن اسفند دیار رحیم مشایی نوشت: به نظر می رسد احمدی نژاد با لابی هایی که در قدرت به وجود آورده است بتواند مشایی را وارد مبارزات انتخاباتی نماید البته باید دید که شورای نگهبان در تائید صلاحیت ها اجازه ورود به نامزد اصلاحات و یا حتی مشایی را می دهند یا خیر. البته هاشمی و خاتمی هر دو دارای ایدئولوژی های ضد غرب بود ه اند که به وضوح پس از سقوط محمد رضا در سال 1979 می توان این مسئله را مشاهده کرد.

 

واشنگتن پست در پایان افزود: البته احتمال اینکه کسی که از نظر فکری همسو با آیت الله خامنه ای و از محافظه کاران باشد پیروز انتخابات شود بسیار است ولی کوان هریس، جامعه شناس دانشگاه پرینستون که مطالعاتی در عرصه نظام اقتصادی ایران داشته و به این کشور بارها سفر کرده، معتقد است، آنچه در عرصه انتخابات روی خواهد داد باعث ایجاد شکاف گسترده  در میان نخبگان سیاسی ایران خواهد بود.

105-502

 

ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : هاشمی رفسنجانی ,احمدی نژاد ,اصلاح طلبان ,انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ,واشنگتن پست ,اسفندیار رحیم مشایی ,سید محمد خاتمی , نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 492 تاريخ : سه شنبه 20 فروردين 1392 ساعت: 1:38

نظر سنجی

بازدهی مطالب داخل سایت برای شما چقدر بوده است ؟

خبرنامه