کشتی ها تا پایان امسال (1390)در بندر ˈخواجه نفس ˈگمیشان پهلو خواهند گرفت

ساخت وبلاگ

گرگان - مدیرعامل شرکت طرح و توسعه بندر ˈخواجهنفسˈ گمیشان گفت : با اتمام ساخت فاز یک بندراختصاصی خواجه نفس تا پایان امسال کشتی های 3 هزار تنی قادر به پهلو گرفتن در این بندر خواهندبود

ˈشاهپور پیرامونˈ روز یکشنبه اظهارداشت: توسعه اقتصادی گلستان، اشتغالزایی در مناطق محروم، استفاده از توانایی های بالقوه استان، تقویت زیرساخت های ارتباطی کشورهای حاشیه دریای خزر و توسعه صادرات غیرنفتی و ترانزیت کالا از روسیه، قزاقستان و چین از اهداف احداث بندراختصاصی خواجه است.

رئیس هیأت مدیره شرکت طرح و توسعه بندرخواجه نفس افزود :این بندر در زمینی به وسعت 176 هکتار و با سرمایه گذاری اولیه یک هزار میلیارد ریال در استان گلستان شهرستان گمیشان منطقه خواجه نفس در حال احداث است.

وی اضافه کرد با درنظر گرفتن طرحهای توسعه و پروژه های مرتبط با طرح اصلی این سرمایه گذاری از طریق جذب سرمایه و اعتبارات خارجی و داخلی تا سقف 3919میلیارد ریال قابل افزایش خواهدبود.

پیرامون در مورد اقدامات شرکت برای انجام پروژه گفت :اخذ موافقت اصولی از سازمان بنادر و کشتیرانی، تمدید این موافقت، انتخاب مهندسین مشاور مادر دریایی و مهندسین مشاور سواحل و بنادر و انعقاد قرارداد با آنها به منظور انجام مطالعات مورد لزوم و تهیه گزارش انجام شده است.

پیرامون اضافه کرد مطالعات ارزیابی زیست محیطی نیز که یکسال به طول انجامید در کمیته بررسی طرحهای عمرانی سازمان حفاظت محیط زیست مطرح و مورد تأیید قرارگرفت و موافقت آن سازمان صادر گردید.

وی بیان داشت مطالعات طرح توجیهی، فنی و اقتصادی، مطالعات امکان سنجی، مطالعات آزمایش فنی و مکانیک خاک (ژئوتکنیک)، تهیه گزارش طراحی پایه طرح، تهیه نقشه جانمایی بندر، تهیه طرح جامع و نقشه های اجرایی اسکله و موج شکن ها و تاسیسات بندری، تهیه ترازآب براساس رقوم محلی، تعیین محدوده هیدروگرافی، توپوگرافی، آب نگاری، مطالعات هیدوردینامک و رسوب، تهیه نقشه لایروبی حوضچه و برآورد حجم عملیات لایروبی و همچنین مصالح مورد نیاز موج شکن ها و اسکله ها انجام گرفته است.

وی افزود :موافقت دستگاههای مختلف اجرایی استان گلستان ازجمله استانداری، اداره کل صنایع، گمرک، فرماندهی ناحیه انتظامی و اداره کل منابع طبیعی استان اخذ شده و همچنین کمیته استعدادیابی و تعیین کاربری، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با این طرح موافقت نموده اند.

به گفته وی اخذ مجوز احداث یک سیلوی 50هزارتنی در بندراختصاصی خواجه نفس، موافقت اداره کل محیط زیست، موافقت اداره آب و فاضلاب روستایی به منظور تأمین آب شرب بندر، موافقت اداره برق استان درخصوص تامین برق، موافقت سازمان جهادکشاورزی درخصوص استفاده از حریم دریا در محدوده اجرایی طرح و مجوز ساخت تاسیسات دریایی و سواحلی از سازمان بنادر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت ساخت بندرخواجه نفس بیان داشت : در سال 1383 جاده مطالعاتی به منظور انجام مطالعات مورد لزوم احداث شده است و مراسم کلنگزنی برای آغاز عملیات اجرایی بندرچندمنظوره خواجه نفس در 13 دیماه 1385 انجام شد .

پیرامون خاطرنشان ساخت در حال حاضر تفاهمنامه ای با پیمانکار برای بررسی عملیات اجرایی برای احداث اسکله شماره یک منعقد شده است.

وی افزود :پرونده این شرکت برای واگذاری زمین از اراضی مستحدث ساحلی در تابستان 1386 در کمیسیون ماده 21 مطرح و واگذاری مقدار مساحت مورد نیاز در فاز یک مورد موافقت قرارگرفت.

مدیرعامل شرکت ساخت بندر خواجه نفس خاطرنشان نمود با پیگیری های مجدانه مسوولین شرکت و همکاری مسوولین استان اقدام لازم برای رفع نقص از قبیل صدور سند اراضی مستحدث ساحلی، صورتجلسه کمیته استعدادیابی اراضی، اخذ مجوز اداره آب به عمل آمد که در این راستا آنچه موجب طولانی تر شدن احداث بندر گردید موضوع تهیه سند اراضی مستحدث ساحلی بود.

وی اضافه کرد به علت بروز برخی از مشکلات و وقفه در انجام امور مدت اعتبار مجوز صادره از سوی سازمان بنادر و دریانوردی به اتمام رسید و با پیگیری های به عمل آمده تمدید مجوز ساخت را سازمان بنادر و دریانوردی منوط به ارائه مدرک نمود که با پیگیری های به عمل آمده مجوز ساخت در پایان اسفند 1389 تمدید گردید.

وی اضافه کرد در حال حاضر کارگاه طرح تجهیز و قرارداد نظارت کارگاهی درخصوص اسکله، موج شکن، محل کارگاه و تولید شمع منعقد گردیده است.

وی افزود یک دستگاه بچینگ به منظور تولید بتون نصب، یک دستگاه جرثقیل 165تنی چرخ زنجیری بوم خشک و یک دستگاه چکس هیدرولیک در محل احداث بندر مستقر و مشغول انجام عملیات شمع کوبی می باشد.

به گفته وی براساس موافقتنامه منعقده در اسفندماه سال گذشته در روسیه فدراتیو برای لایروبی دریا دستگاههای لایروب و سایر ادوات همراه آنها به منطقه اعزام خواهندشد که مراتب به سازمان بندر و دریانوردی استان گلستان اعلام گردیده و شرکت کشتیرانی خرم برای ارائه خدمات به ناوگان لایروبی حضور خواهدیافت.

وی افزود طول موج شکن غربی بندر 1340 متر است که 1160متر آن اجرا گردیده، طول موج شکن شرقی 1110 متر است و تاکنون 450 متر آن اجرا گردیده و طول اسکله شماره یک 150متر است که تاکنون بیش از 6 هزار متر شمع بتونی مسلح تا عمق 36 متری دریا کوبیده شده و عملیات هر سه اسکله ادامه دارد.

پیرامون افزود لایروبی فاز یک تا عمق 4 تا 5/4 متر و طول کانال 5/2کیلومتر است که حجم لایروبی آن تا 880متر مکعب خواهدرسید و آوردن کشتی تا ظرفیت 3 هزار تن را امکانپذیر خواهدساخت.

وی اضافه کرد لایروبی در فاز دو تا عمق 6 متر، طول کانال 4 کیلومتر است که 2 میلیون مترمکعب حجم لایروبی آن خواهدبود که امکان آوردن کشتی های با ظرفیت 7 هزار تن را میسور می سازد.

وی اظهار امیدواری کرد عملیات لایروبی فاز یک در سال جاری انجام و امکان ورود کشتی ها فراهم گردد.

به گفته وی در طرح و توسعه بندرخواجه نفس تا سقف 17 پست اسکله چندمنظوره دیده شده که بعد از اجرای فاز یک با سرمایه گذاری و عملیات اجرایی شروع خواهد شد.

 

دانلود...
ما را در سایت دانلود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهمن khoondel بازدید : 804 تاريخ : چهارشنبه 18 ارديبهشت 1392 ساعت: 16:59